Újra megkötések nélkül utazhatunk Horvátországba

Régóta vártunk erre a pillanatra

2022. április 9-étől Magyarországról, illetve az EU-területéről utazó magyar/uniós állampolgárok szabadon és korlátozásmentesen léphetnek be Horvátországba. A határátlépéshez nem szükséges COVID igazolvány, teszt vagy egyéb védettségi igazolvány felmutatása vagy védettségi feltétel teljesítése.

A horvát belügyminiszter nyilatkozata alapján feloldanak minden korlátozást, így kizárólag az egészségügyi intézményekben lesz kötelező a maszkviselés, és nem kell megindokolni a Horvátországba belépés okát sem.

Egyeztettünk a horvát határőrség központi irodájával, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az Enter Croatia adatlap kitöltése nem kötelező, de a kényelmesebb és gyorsabb határátlépés miatt továbbra is ajánlott. 

FONTOS! A szabad beutazás lehetősége csak az EU területéről érkező uniós állampolgárokat illeti meg. Az Unión kívülről (pl. Szerbia, Bosznia-Hercegovina, tengerentúl) beutazó személyeknek (uniós és ún. harmadik országbeli állampolgároknak egyaránt) továbbra is csak érvényes digitális COVID igazolvány felmutatásával, teszttel vagy az alább részletezett védettségi feltételekkel léphetnek be szabadon az országba. 
Odoo text and image block