Horvátországban is számos helyen tölthetjük autónkat!

Megnézzük hány töltéssel juthatunk le egészen délre, Dubrovnikba.

Odoo image and text block

Összeszedtük, hogy mi van akkor ha egészen Dél-Dalmáciáig utazol és töltened kell az autód, de a frekventáltabb desztinációkat is megnézzük. Van-e az autópályán töltőállomás, vagy kitérőt kell tegyél, hogy tölteni tudd a zöld rendszámost?


Egy Tesla Model S 90D-re kalkuláltunk Dubrovnikig. Amennyiben Budapestről indulsz, akkor az első állomást Zágrábban kell beiktatnod. A 90D-vel autópályás tempóban (GPS szerinti 120..130 km/h sebességgel) 350 km-t tudsz biztonsággal bevállalni (Bp-Zagreb 340 km).


Odoo image and text block

Az Ivanja Rekai kaput ENC-vel használva kényelmesen le tudsz térni az autópályáról a zágrábi IKEA irányába, itt található az első töltőpont. Pontos cím: Ulica Alfreda Nobela 2, 10361 Zagreb (IKEA).


A következő célpont Sibenikben van a tengerparton, az IKEA-tól 350km-re az Ante Šupuka utca 31 szám alatt. Amíg várakozol, addig sétálhatsz egy kellemeset a tengerparton vagy a városban.

A töltés végeztével innen már egyenes út vezet Dubrovnikba, innen már csak 3 és fél óra az út, kb 277 km. :) Ennyire egyszerű lejutni ENC-vel és elektromos autóval az Adria gyöngyének is nevezett Dubrovnikba.

Odoo image and text block
De most maradjunk északon és nézzük meg hány megállás kell ahhoz, hogy Rijekába érjünk.

Sajnos közvetlen az autópálya mentén nincsen töltőpont, így mindenképp egy kis kitérőt kell tegyél, hogy elérd a célod. A zágrábi körgyűrűről letérve, Veliko Polje irányában már pár kilométer autózásra találsz egy töltőállomást(Maslenička ulica 1, 10010 Veliko Polje).

A gyors töltés után már többször nem is kell megállj Rijeka városáig, innen egyből mehetsz a tengerpartra csobbani és úszni egy nagyot.