Odoo CMS - a big picture

Kedves utazók!

2020. május 28-tól az Európai Unió meghatározott tagállamai (Magyarország, Ausztria, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovénia, Németország, Csehország és Szlovákia) állampolgárainak Horvátországba történő beutazáskor nem kell külön igazolniuk beutazásuk célját, hanem a COVID-19 járványt megelőző feltételek mellett utazhatnak be, azonban továbbra is kötelesek betartani a horvát járványügyi előírásokat.


Beutazáskor elegendő egy egyszerű belépési adatlapot kitölteni!

A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát és magyar hatóságok is azt javasolják, hogy a beutazók az adataikat előre töltsék fel a magyar nyelvű honlapon keresztül.

Az adatok rögzítése legkésőbb a határnál személyesen is megtörténhet , ilyenkor a horvát határőrök rögzítik a kérdésekre adott válaszokat. Tehát emiatt nem kell visszafordulni a határról, viszont ez fennakadást okoz a határellenőrzésben!

Ha az gépjárműben utazók azonos szálláshelyre utaznak, akkor elegendő egy személy nevére, mint „fő utas” (praktikusan a vezetőre) kitölteni az adatlapot, és az "Új utas hozzáadása" funkcióval rögzíteni a többieket. Ha a közösen utazók különböző helyekre utaznak, vagy szállnak meg, akkor mindenkinek külön adatlapot kell kitölteni!  Ha az utazók több helyen szállnak meg az utazás közben, akkor az összes szállást rögzíteni szükséges az "Adjon hozzá egy szálláshelyet funkcióval".

Az adatlap kitöltéséhez készítettünk egy rövid útmutatót.

1. lépés: Nyisd meg az Enter Croatia weboldalt!


2. lépés: Kattints a "Töltse ki az adatlapot" mezőre!


3. lépés: Add meg az utazás / személyes adatokat!


3.1.         Beutazás indokához a kiválasztható listából kell választani: személyes/család vagy üzleti/gazdasái vagy turisztikai. Ha nyaralni utazol, a turisztikai célt válaszd!

Odoo image and text block

3.2.         Kiindulási országot értelemszerűen töltsd ki, a HUN betűk beírásával előugrik a Hungary, ezt válaszd!


3.3.         Az utazás időpontjához az indulás és érkezés napját jelöld meg a felugró naptár segítségével!

3.4.        kijelölt “fő utas” az a személy, aki információkat szolgáltat a járműben lévő összes utasról.

Előbb a keresztnevet írd, aztán a vezetéknevet, majd a születési dátumot akár a naptár segítségével, a mobilszámod pedig külföldről hívható formátumban.

Az okmány típusánál választani szükséges, hogy az útleveleddel vagy személyi igazolványoddal fogod magad a határon igazolni, így annak a számát kell megadnod az okmányszám mezőben.

Az okmányt kiállító országnál, majd az állampolgárságnál is kezdd a hun begépelésével, majd felugrik a Hungary és azt válaszd ki! Azt az e-mailt írd be, amelyen fogadni tudod a visszaigazolást.

Odoo image and text block

3.5. Következő kötelezően megválaszolandó kérdés, hogy átestél-e már a koronaírus betegségen, amelyre az igen vagy a nem választható ki.

3.6. Amennyiben az utazást megelőző 14 napban utaztál külföldre, akkor itt az igen-t válaszd, különben a nem-et.

3.7. Amennyiben a lakóhelyed karantén intézkedés alatt van, akkor válaszd az igen-t, különben a nem-et.

3.8. Ha érintkeztél az utazás előtt koronavírus fertőzöttel, akkor az igen-t válaszd, különben a nem-et.

Odoo image and text block

3.9. Ha a gépjárműben ülők együtt utaznak, ugyanazon szállásra vagy szállásokra, akkor egyszerűen az Új utas hozzáadására kattintva kell minden utas adatait megadni. Ha elrontottad, akkor a hozzáadott utasokat a törlés gombbal törölheted.

Odoo image and text block

3.10. Ezt követően szükséges megadni a szálláshely adatait. A szálláshely típusánál is választani kell az alábbiak közül: idegenforgalmi szálláshely, saját ingatlan, saját hajó, saját lakókocsi/utánfutó vagy üzleti szálláshely. Ha turisztikai célból foglaltál szállást, akkor az idegenforgalmi szálláshelyet válaszd!

3.11. A szálláshely neve, helye, címe és a tartózkodás dátumának kitöltéséhez használd a szállás  visszaigazolásban szereplő adatokat, akkor azokból biztosan beazonosítható lesz. Ha a gépjármű utasai több szálláson is tartozkódnak majd az utazás alatt, akkor az adjon hozzá egy szálláshelyet segítségével adhatod meg az újabb adatokat.

Odoo image and text block

4. lépés Pipáld ki a rubrikát!

Odoo image and text block

5. lépés Ezután már csak a kék  KÜLDÉS gombra kell kattintanod  és várnod e-mailben a visszaigazolást.

Odoo image and text block

6. lépés: Az elérhetőségi adatok (telefonszám és e-mail cím) megadása után egy "Az utazás bejelentésről" szóló igazolást fogsz kapni, melyet a jármű szélvédőjére kell kihelyezni a határon történő átkelés megkönnyítése érdekében.

FONTOS:
- Az utazás bejelentésről szóló igazolás nem beutazási engedély, és mint dokumentum nem váltja ki a határ átlépésére alkalmas okmányokat (útlevél/személyi igazolvány).
A horvát határrendőrség iránymutatása szerint a Horvátországon átutazóknak nem kell kitölteni az adatlapot.